Почивен комплекс ОРЕХИТЕ
Потребителски център

 

Почивен комплекс "ОРЕХИТЕ" е разположен на 18 км от град Русе в близост до река Русенски Лом. На териоториата му има 8 хотелски стаи, с по 2 места всяка,самостоятелен санитарен възел,кабелна телевизия,басейн, бар, магазин за хранителни стоки,голяма тревна площ за игри и занимания сред прекрасната природа, предоставяща комфорт за Вашата почивка,както и винаги услужлив персонал, готов да направи почивката ви незабравима.Комплексът предлага различни варианти за отдаване на хотелската база: дневни ,седмични и дългосрочни.Тук може да направите своя уикенд със семейството на тишина и спокойствие в пълен релакс и контакт с природата.Също така комплекса дава възможност да изкарате незабравима вечер с голяма компания във веселие и игри край басеина или до камината в механата. За резервации моля свържете се с нас тук или на нашите телефони: 08116/22-32 , 0876 22-82-65 , 0877 84-40-62 ,0893 34 83 51, 0893 57 71 67; също така пишете и на нашия email: orehite@abv.bg. Комплексът е съчетал старинната българска архитектура и съвременния лукс като съчетанието между двата стила създава уют и спокойствие. Село Божичен е известно с невероятната си природа. В множество завои, врязана в дебелия пласт варовик, реката лениво лъкатуши сред гори, скали и ливади. Между високите отвесни скали в закътаните долини се е съхранил богат и разнообразен биологичен свят . Най-ценната отличителна черта на природата са нейната девственост, липсата на индустрия, отрови и химикали, запазеният животински свят. Това е една малка вселена, почти неоткрита още от човека .А какво да кажем за цветята? Особено през пролетта, когато цъфнат люляците, селището се превръща в един цветен ухаещ килим .
Регионът е характерен с богати на дивеч ловни полета, природни и културно - исторически забележителности.
По тези места са живели траките. Римляните са се настанили по тези земи през I в. От Римския период са запазени останки от три римско-византийски крепости. По-късно българите издигнали в непристъпните скали градища срещу враждебните набези. В цялата Долина средновековните килии, образуващи често цели манастирски комплекси, и църквите наброяват над 250.
В близост до селището се намира Археологически резерват "Скални църкви", с. Иваново, обхващащ и скалния манастир "Св. Архангел Михаил". Запазените до днес стенописи в шест църкви и параклиси са най-значимото съхранило се достижение на българското средновековно изкуство през XIV в. Стенописите в църквата "Света Богородица" са включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Стените и таванът са изцяло покрити с икони. Останалите църкви със запазени стенописи се намират на другия бряг на р. Русенски Лом. Там могат да се видят стенописи от XII-XIII в. , скален гроб, запазен кът за писане.
До скалните църкви в Иваново може да се стигне с лек автомобил. Има и туристически пътеки за пешеходен туризъм, които са означени с маркировка.
На 10 минути път от Божичен се намира археологически резерват "Средновековен град Червен",непосредствено до едноименното с. Червен. Тук може да се види най-добре запазената средновековна кула в България, както и укрепен подземен извор за черпене на вода при обсада. Запазени са основите на болярския дворец, а срещу него са останките от църквата на Доростоло-Червенския митрополит. В древната крепост има общо 13 църкви.
В близост се намира една от най-интересните пещери в България-Орлова чука. В пещерните галерии пред погледа се редят каменни феерии, сътворени сякаш от магьосници, на които не е липсвало въображение. Сталактити, сталагмити, сталактони, гради(ени от милиарди капки през хилядите години, са главните колони на тази неръкотворна архитектура. Пещерата е обитавана от около 10 000 прилепа.
В непосредствена близост до с.Божичен се намира прочутият манастир "Св. Димитър Басарбовски",който е изсечен в скалите . Той също е туристическа атракция, както и водещите към него маршрути и екопътеки..

 

Девствената природа, запазена от прохладата на пещерите, Ви предоставя възможността да се насладите и да прекарате няколко незабравими дни сред нея. Старото селище винаги е носило и запазва духа на България.

Orehite2Orehite1

Вход
Календар
«  Юли 2020  »
НедПонВтСрЧтПтСб
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Търси
Приятели

Copyright Orehite © 2020
Site managed by uCoz